Znojemská omáčka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1,5 hod
INGREDIENCE:
- 0,6 Kg libového vepřového, nebo hovězího masa
- 3 střední cibule
- 3 vajíčka
- Plnotučná hořčice
- 5 středních kyselých okurek
- Pepř, sůl, olej
POSTUP
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme z obou stran. Z obou stran také posolíme, popepříme a potřeme důkladně hořčicí. Mezitím si můžeme dát vařit vejce natvrdo, oloupat a nakrájet na kostičky.
Cibulku najemno nakrájíme a osmažíme do zlatova na oleji nejlépe v hrnci s větším průměrem. Na cibulku poklademe plátky masa a zprudka osmahneme z obou stran. Poté podlijeme trochou vody a přikryté pokličkou dusíme na mírném stupni dokud maso nezměkne. Občas je nutné trochu promíchat a podlít. V průběhu dušení můžeme přidat polovinu najemno nakrájených kyselých okurek.
Když je maso měké, dolijeme vodou, dochutíme solí, pepřem a zahustíme nejlépe tmavou jíškou. Poté přidáme nakrájená vejce a zbytek okurek.
Podáváme s vařenou, nebo dušenou rýží.