Znojemská omáčka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1,5 hod

INGREDIENCE:

  • 0,6 Kg libového vepřového, nebo hovězího masa
  • 3 střední cibule
  • 3 vajíčka
  • Plnotučná hořčice
  • 5 středních kyselých okurek
  • Pepř, sůl, olej

POSTUP

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme z obou stran. Z obou stran také posolíme, popepříme a potřeme důkladně hořčicí. Mezitím si můžeme dát vařit vejce natvrdo, oloupat a nakrájet na kostičky. 

Cibulku najemno nakrájíme a osmažíme do zlatova na oleji nejlépe v hrnci s větším průměrem. Na cibulku poklademe plátky masa a zprudka osmahneme z obou stran. Poté podlijeme trochou vody a přikryté pokličkou dusíme na mírném stupni dokud maso nezměkne. Občas je nutné trochu promíchat a podlít. V průběhu dušení můžeme přidat polovinu najemno nakrájených kyselých okurek.

Když je maso měké, dolijeme vodou, dochutíme solí, pepřem a zahustíme nejlépe tmavou jíškou. Poté přidáme nakrájená vejce a zbytek okurek. 

Podáváme s vařenou, nebo dušenou rýží.