Vanilková zmrzlina s ovocem

2-3 žloutky, 200 g moučkového cukru, 1 vanilínový cukr, 0,5 l mléka, 1 dl smetany na šlehání, ovoce, rozpuštěnou čokoládu na zdobení

Mléko s vanilkovým cukrem přivedeme do varu a necháme převřít. V misce vymícháme (nebo vyšleháme) žloutky s cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáme po částech horké mléko s vanilkovým cukrem, potom dáme misku do vodní lázně a masu mícháme, pokud nezhoustne.

Nesmí však sevřít. Do vychladlé masy vmícháme vyšlehanou smetanu, nalijeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku. Hotovou zmrzlinu naaranžujeme do misek spolu s ovocím, polijeme rozpuštěnou čokoládou a podáváme jako dezert.

moučkový cukrovocesmetanavanilínový cukržloutky