Uzená polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hodina 15 minut

INGREDIENCE:

  • 1 1/2 l polévky z uzeného masa
  • sůl
  • 8 dkg zeleniny
  • uvařené kroupy

na jíšku:

  • 1 1/2 dkg másla
  • 1 1/2 dkg mouky
  • 1/8 l mléka
  • 1 vejce
  • zelená petrželka

POSTUP

Uzenou polévku připravíme tak, že uvaříme uzené maso. Maso vkládáme do vařící vody, aby bylo chutné. Jakmile je maso uvařené polévku přecedíme.

Podle chutí osolíme, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, máslovou jíšku a vaříme dokud zelenina nezměkne. Přidáme uvařené kroupy.

Umícháme vejce s mlékem a za stálého míchání nalijeme do polévky. Dozdobíme petrželkou.

Uvařené uzené maso využijeme na přípravu hlavního chodu.