Uzená polévka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hodina 15 minut
INGREDIENCE:
- 1 1/2 l polévky z uzeného masa
- sůl
- 8 dkg zeleniny
- uvařené kroupy
na jíšku:
- 1 1/2 dkg másla
- 1 1/2 dkg mouky
- 1/8 l mléka
- 1 vejce
- zelená petrželka
POSTUP
Uzenou polévku připravíme tak, že uvaříme uzené maso. Maso vkládáme do vařící vody, aby bylo chutné. Jakmile je maso uvařené polévku přecedíme.
Podle chutí osolíme, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, máslovou jíšku a vaříme dokud zelenina nezměkne. Přidáme uvařené kroupy.
Umícháme vejce s mlékem a za stálého míchání nalijeme do polévky. Dozdobíme petrželkou.
Uvařené uzené maso využijeme na přípravu hlavního chodu.