Tvarohová buchta – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

Těsto:

  • hrnek moučkového cukru
  • 0,75 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • prášek do pečiva
  • hrnek mléka

Náplň:

  • 500 g tvarohu
  • hrnek krupicového cukru
  • 2 vejce
  • hrnek mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku

POSTUP

Náplň si připravíme tak, že smícháme všechny uvedené suroviny ručním elektrickým šlehačem.

Cukr s olejem ušleháme na hladkou hmotu a zašleháme do ní všechny ostatní přísady.

Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení nebo vymazaný tukem  a vysypaný moukou. Na hnědé těsto nepravidelně rozlijeme tvarohovou náplň. Je řídká a z větší části těstem proteče dolů. Pak opačným koncem vařečky obě hmoty na plechu promícháme.  Plech vložíme do trouby vyhřáté  na 200 stupňů a pečeme asi 25 minut.

Upečenou buchtu až po vychladnutí nakrájíme na kousky.