Tvarohová buchta – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
45 minut
INGREDIENCE:
Těsto:
- hrnek moučkového cukru
- 0,75 hrnku oleje
- 2 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- prášek do pečiva
- hrnek mléka
Náplň:
- 500 g tvarohu
- hrnek krupicového cukru
- 2 vejce
- hrnek mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinku
POSTUP
Náplň si připravíme tak, že smícháme všechny uvedené suroviny ručním elektrickým šlehačem.
Cukr s olejem ušleháme na hladkou hmotu a zašleháme do ní všechny ostatní přísady.
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení nebo vymazaný tukem a vysypaný moukou. Na hnědé těsto nepravidelně rozlijeme tvarohovou náplň. Je řídká a z větší části těstem proteče dolů. Pak opačným koncem vařečky obě hmoty na plechu promícháme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme asi 25 minut.
Upečenou buchtu až po vychladnutí nakrájíme na kousky.