Tiramisu z pomazánkového másla – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

25 minut

minimálně hodina na ztuhnutí v lednici

INGREDIENCE:

  • balíček piškotů
  • 50 g kakaa
  • 2 smetany na šlehání
  • 2 pomazánkové másla bez příchuti
  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 2-3 lžíce rumu
  • 1 hrnek silné instantní kávy

POSTUP

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Poté si uvaříme silnou kávu a přidáme do hrnku 2-3 lžičky rumu. Dno formy vyskládáme piškoty, které předtím namočíme do kávy s rumem.

Poté si vyšleháme 2 šlehačky, přidáme dvě pomazánková másla a dvě skleničky moučkového cukru.

Tuto hmotu potom natřeme na piškoty, poté dáme další vrstvu piškotů a stále střídáme s krémem, který bude tvořit horní vrstvu.

Na závěr tiramisu posypeme kakaem a dáme do lednice ztuhnout.