Tiramisu z pomazánkového másla – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
25 minut
minimálně hodina na ztuhnutí v lednici
INGREDIENCE:
- balíček piškotů
- 50 g kakaa
- 2 smetany na šlehání
- 2 pomazánkové másla bez příchuti
- 2 hrnky moučkového cukru
- 2-3 lžíce rumu
- 1 hrnek silné instantní kávy
POSTUP
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Poté si uvaříme silnou kávu a přidáme do hrnku 2-3 lžičky rumu. Dno formy vyskládáme piškoty, které předtím namočíme do kávy s rumem.
Poté si vyšleháme 2 šlehačky, přidáme dvě pomazánková másla a dvě skleničky moučkového cukru.
Tuto hmotu potom natřeme na piškoty, poté dáme další vrstvu piškotů a stále střídáme s krémem, který bude tvořit horní vrstvu.
Na závěr tiramisu posypeme kakaem a dáme do lednice ztuhnout.