Segedínský guláš – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
40 minut
INGREDIENCE:
- 400 g vepřového masa z plecka a bůčku
- 300 g kysaného zelí
- 150 g slaniny
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- 2 lžíce mouky
- 200 ml smetany
- 3 lžíce sladké papriky
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- pepř
- sůl
POSTUP
Maso – nejvhodnější je z bůčku nebo ramínka – nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a v hrnci na sádle opečeme. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a maso, osolíme, opepříme a jakmile začne cibule hnědnout, přidáme papriku, bobkový list, nové koření a zalijeme vývarem nebo vodou a necháme pod pokličkou dusit. Kysané zelí přidáme do hrnce i se šťávou. Dusíme pod pokličkou asi ¾ hodiny. Mouku rozmícháme ve sklenici vlažné vody a touto směsí guláš zahustíme. Nakonec přidáme smetanu a necháme na mírném ohni dojít. Plátky slaniny nařízneme po jedné straně a vzniklý „hřebínek“ opečeme na pánvi z obou stran.