Segedínský guláš – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

40 minut

INGREDIENCE:

  • 400 g vepřového masa z plecka a bůčku
  • 300 g kysaného zelí
  • 150 g slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 2 lžíce mouky
  • 200 ml smetany
  • 3 lžíce sladké papriky
  • 3 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • pepř
  • sůl

POSTUP

Maso – nejvhodnější je z bůčku nebo ramínka – nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a v hrnci na sádle opečeme. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a maso, osolíme, opepříme a jakmile začne cibule hnědnout, přidáme papriku, bobkový list, nové koření a zalijeme vývarem nebo vodou a necháme pod pokličkou dusit. Kysané zelí přidáme do hrnce i se šťávou. Dusíme pod pokličkou asi ¾ hodiny. Mouku rozmícháme ve sklenici vlažné vody a touto směsí guláš zahustíme. Nakonec přidáme smetanu a necháme na mírném ohni dojít. Plátky slaniny nařízneme po jedné straně a vzniklý „hřebínek“ opečeme na pánvi z obou stran.