řízek naruby – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • 4-6 plátků vepřové kotlety
  • 100 g anglické slaniny
  • 4cibule
  • sůl
  • česnek
  • strouhanka
  • 3 vejce
  • olej

POSTUP

Plátky masa naklepeme, osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Obalíme ve strouhance (dobře přimáčkneme), poté maso obalíme v rozšlehaných vejcích a  z obou stran usmažíme v rozpáleném oleji.

Na dno pekáče rozprostřeme plátky slaniny a posypeme polovinou cibule nahrubo nakrájené. Na cibuli položíme usmažené řízky. Na řízky naklademe zbytek slaniny, zasypeme druhou polovinou cibule a dáme na půl hodiny zapéct do vyhřáté trouby.

Řízky servírujeme s bramborami a zeleninovým salátem.