Pečené kuře – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 – 60 minut

INGREDIENCE:

  • kuře
  • 7 dkg másla
  • 3 dkg slaniny
  • sůl
  • petrželka

Očištěné kuře nasolíme na povrchu i uvnitř. Do dutiny břišní dáme kousek másla a snítku petrželky. Dutinu zašpejlíme, kuře svážeme. Na prsou prošpikujeme slaninou a takto upravené vložíme kuře prsíčky dolů do pekáče s rozehřátým máslem.

Když šťáva vysmahla, podléváme vařící vodou. V průběhu pečení kuře poléváme máslem. Jakmile je kuře měkké, obrátíme je a necháme zčervenat.

Jako přílohu můžeme zvolit smažené brambory, vařené brambory či bramborovou kaši. Nejčastěji je pečené kuře servírováno s rýží. Může se však podávat pouze se zeleninou nebo různými saláty.