Pečené kuře – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
45 – 60 minut
INGREDIENCE:
- kuře
- 7 dkg másla
- 3 dkg slaniny
- sůl
- petrželka
Očištěné kuře nasolíme na povrchu i uvnitř. Do dutiny břišní dáme kousek másla a snítku petrželky. Dutinu zašpejlíme, kuře svážeme. Na prsou prošpikujeme slaninou a takto upravené vložíme kuře prsíčky dolů do pekáče s rozehřátým máslem.
Když šťáva vysmahla, podléváme vařící vodou. V průběhu pečení kuře poléváme máslem. Jakmile je kuře měkké, obrátíme je a necháme zčervenat.
Jako přílohu můžeme zvolit smažené brambory, vařené brambory či bramborovou kaši. Nejčastěji je pečené kuře servírováno s rýží. Může se však podávat pouze se zeleninou nebo různými saláty.