Rajská omáčka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
30 minut
INGREDIENCE:
- 50 g másla
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 hřebíček
- 2 lžíce cukru
- 1 bobkový list
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1 l vývaru
- 4 zrnka nového koření
- 6 rajčat nebo 1 konzerva rajského protlaku
POSTUP
V hrnci rozehřejeme máslo a olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Za stálého míchání přidáme mouku, krátce ji osmahneme, přidáme cukr, všechno koření a důkladně promícháme. Zalijeme vývarem z masa nebo masoxu, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky nebo protlak, opět promícháme a vaříme asi 15 minut. Pak omáčku procedíme do čistého hrnce, přivedeme opět k varu a dochutíme solí, případně cukrem. Podáváme s vařeným hovězím masem a knedlíkem nebo těstovinami.