Piškotová roláda – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
55 minut
INGREDIENCE:
- 5 vajec
- 150 g krupicového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 1 lžíce oleje
- marmeláda podle chuti
- krém
POSTUP
Z bílků ušleháme sníh. Po troškách do něj zašleháváme cukr aby byl hustý. Rychlost snížíme na minimum a do sněhu postupně zašleháme žloutky. Nakonec zlehka ručně vmícháme mouku a olej.
Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C (asi 10 minut).
Po vytažení z trouby opatrně nožem oddělíme okraje těsta od papíru či plechu, jemně poprášíme moukou, na to položíme další kus papíru na pečení a celé to překlopíme na vál.
Opatrně sloupneme papír na kterém se peklo, hned ho však položíme zpátky a celé srolujeme (nový papír-těsto-papír na kterém se peklo). Necháme vychladnout.
Po vychladnutí rozmotáme, potřeme marmeládou, na ni rozetřeme krém a znovu srolujeme. Povrch rolády potřeme zbytkem krému a posypeme (kakaem, kokosem, mletými ořechy či něčím jiným podle chuti). Roládu můžeme samozřejmě naplnit také čímkoliv podle chuti.