Piškotová roláda – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

55 minut

INGREDIENCE:

  • 5 vajec
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce oleje
  • marmeláda podle chuti
  • krém

POSTUP

Z bílků ušleháme sníh. Po troškách do něj zašleháváme cukr aby byl hustý. Rychlost snížíme na minimum a do sněhu postupně zašleháme žloutky. Nakonec zlehka ručně vmícháme mouku a olej.

Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C (asi 10 minut).

Po vytažení z trouby opatrně nožem oddělíme okraje těsta od papíru či plechu, jemně poprášíme moukou, na to položíme další kus papíru na pečení a celé to překlopíme na vál.

Opatrně sloupneme papír na kterém se peklo, hned ho však položíme zpátky a celé srolujeme (nový papír-těsto-papír na kterém se peklo). Necháme vychladnout.

Po vychladnutí rozmotáme, potřeme marmeládou, na ni rozetřeme krém a znovu srolujeme. Povrch rolády potřeme zbytkem krému a posypeme (kakaem, kokosem, mletými ořechy či něčím jiným podle chuti). Roládu můžeme samozřejmě naplnit také čímkoliv podle chuti.