Pečené želvičky – nejlepší recept

Kulinářský samouk a experimentátor tým Verge.cz poteší dnešním receptem především děti. Rodiče možná trošičku potrápí, ale výsledek za to stojí. Recept na želvičky, které skvěle chutnají a parádně vypadají. A jak všichni víme, jíme z půlky očima 🙂

A proč želvičky? Kvůli vzhledu, nemusíte se bát, že budeme připravovat želví maso. Jde o mleté maso, ze kterého vytvarujeme želvičky. Můžete udělat dle vlastní iniciativy i celou ZOO :-))

Budete pitřebovat:

  • mleté maso
  • vejce
  • slaninu
  • párky
  • koření
  • hořčici
  • česnek
  • strouhanku

Pro vnitřek použijeme mleté maso, postup a složení ingrediencí je stejné, jako když děláte karbanátky. Tzn. mleté maso smícháme s vejcem, prolisujeme stroužek česneku, přidáme hořčici, sůl, pepř, majoránku. Vše spolu důkladně promácháme – prohněteme v rukách a vytvarujeme bochánky ve tvaru těla želvičky.

Krunýře vytvoříme ze 3 plátků anglické slaniny.  Ty nejprve rozkrojte na polovinu, aby byly tenčí. Vezmeme tři a tři a dáme je křížem na mleté maso, vytvoříme tak strukturu „mřížek“. Dále vezmeme párky a nakrájíme jej na třetiny.  Ty zastrčíme do mletého masa a vytvoříme tak „nožičky“, „hlavičky“ a třeba i „ocásky“ – dle libosti párky nakrojte, abyste docílili potřebných detailů, jako „drápky“, atp 🙂

Želvičky vyskládáme na plech na pečící papír, přikryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 30 minut, poté sundáme alobal a necháme dopéct ještě asi 15 minut, aby byla kůrka do zlatova.