Pečené želvičky – nejlepší recept
Kulinářský samouk a experimentátor tým Verge.cz poteší dnešním receptem především děti. Rodiče možná trošičku potrápí, ale výsledek za to stojí. Recept na želvičky, které skvěle chutnají a parádně vypadají. A jak všichni víme, jíme z půlky očima 🙂
A proč želvičky? Kvůli vzhledu, nemusíte se bát, že budeme připravovat želví maso. Jde o mleté maso, ze kterého vytvarujeme želvičky. Můžete udělat dle vlastní iniciativy i celou ZOO :-))
Budete pitřebovat:
- mleté maso
- vejce
- slaninu
- párky
- koření
- hořčici
- česnek
- strouhanku
Pro vnitřek použijeme mleté maso, postup a složení ingrediencí je stejné, jako když děláte karbanátky. Tzn. mleté maso smícháme s vejcem, prolisujeme stroužek česneku, přidáme hořčici, sůl, pepř, majoránku. Vše spolu důkladně promácháme – prohněteme v rukách a vytvarujeme bochánky ve tvaru těla želvičky.
Krunýře vytvoříme ze 3 plátků anglické slaniny. Ty nejprve rozkrojte na polovinu, aby byly tenčí. Vezmeme tři a tři a dáme je křížem na mleté maso, vytvoříme tak strukturu „mřížek“. Dále vezmeme párky a nakrájíme jej na třetiny. Ty zastrčíme do mletého masa a vytvoříme tak „nožičky“, „hlavičky“ a třeba i „ocásky“ – dle libosti párky nakrojte, abyste docílili potřebných detailů, jako „drápky“, atp 🙂
Želvičky vyskládáme na plech na pečící papír, přikryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 30 minut, poté sundáme alobal a necháme dopéct ještě asi 15 minut, aby byla kůrka do zlatova.