Pečené koleno – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
2 hod
INGREDIENCE:
- 1 vepřové koleno
- 5-8 stroužků česneku
- koření na vepřovou pečeni
- 2-3 cibule
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 6-8 kuliček nového koření
- 6-8 kuliček pepře
- 5 malých bobkových listů
POSTUP:
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme s hořčicí a rozložíme na pekáč.
Na několika místech koleno nařízneme až ke kosti a do celého, včetně zářezů, vmasírujeme koření a rozmačkaný česnek. Takto připravené koleno položíme na cibuli do pekáče.
Posypeme kuličkami koření, bobkovými listy a necháme několik hodin uležet, nejlépe do druhého dne.
Podlijeme vodou asi do jedné třetiny kolene a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Asi hodinu pečeme přikryté, pak odkryjeme a dopečeme doměkka. Během pečení několikrát koleno otočíme a přeléváme výpekem.
Podáváme s chlebem a křenem, nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.