Pařížské rohlíčky – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod 25 minut
INGREDIENCE:
- 300 g mletý cukr
- 4 bílky
- 200g mletých ořechů
- 2 lžíce hrubé mouky nebo strouhanky
Krém:
- 4 žloutky a 1 celé vejce
- 3 polévkové lžíce krystalového cukru
- 2-3 polévkové lžíce kakaa
- 250 g másla
- 150 g mletého cukru
Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 70-100 g ztuženého tuku
Ušleháme bílky, přidáme cukr a šleháme nad párou až je sníh horký a odstavíme z plotny. Vmícháme ořechy a mouku nebo strouhanku.
Vychladlou hmotu dáme do pytlíku a na pečící papír tvarujeme rohlíčky.
Pečeme – sušíme v mírně vyhřáté troubě asi na 100°.
Vychladlé rohlíčky zdobíme krémem: 4 žloutky a 1 celé vejce, 3 polévkové lžíce krystalového cukru, 2-3 polévkové lžíce kakaa a šleháme nad párou. Vymícháme 250 g másla a 150 g mletého cukru.
Rohlíčky namáčíme v čokoládové polevě, kterou získáme rozpuštěním čokolády s tukem nad parou.
Je dobré před namáčením rohlíčky nechat dobře vychladit.