Pařížské rohlíčky – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod 25 minut

INGREDIENCE:

  • 300 g mletý cukr
  • 4 bílky
  • 200g mletých ořechů
  • 2 lžíce hrubé mouky nebo strouhanky

Krém:

  • 4 žloutky a 1 celé vejce
  • 3 polévkové lžíce krystalového cukru
  • 2-3 polévkové lžíce kakaa
  • 250 g másla
  • 150 g mletého cukru

Poleva:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 70-100 g ztuženého tuku

Ušleháme bílky, přidáme cukr a šleháme nad párou až je sníh horký a odstavíme z plotny. Vmícháme ořechy a mouku nebo strouhanku.

Vychladlou hmotu dáme do pytlíku a na pečící papír tvarujeme rohlíčky.

Pečeme – sušíme v mírně vyhřáté troubě asi na 100°.

Vychladlé rohlíčky zdobíme krémem: 4 žloutky a 1 celé vejce, 3 polévkové lžíce krystalového cukru, 2-3 polévkové lžíce kakaa a šleháme nad párou. Vymícháme 250 g másla a 150 g mletého cukru.

Rohlíčky namáčíme v čokoládové polevě, kterou získáme rozpuštěním čokolády s tukem nad parou.

Je dobré před namáčením rohlíčky nechat dobře vychladit.