Paella s tofu – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1,5 hod
INGREDIENCE:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká oloupaná a nasekaná cibule
- 1 velká odjádřená a nasekaná červená paprika
- 2 oloupané a utřené stroužky česneku
- 400 g konzervovaných krájených rajčat
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička mleté kurkumy
- po 1/2 lžičce sušené bazalky a tymiánu
- 600 ml zeleninového vývaru
- 200 g vařené, propláchnuté a okapané cizrny
- 300 g propláchnutého, okapaného tuhého tofu nakrájeného na kostky
- 60 g opražených plátků mandlí
- snítka čerstvého tymiánu a oregana na ozdobení
POSTUP
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm podusíme cibuli, papriku a česnek. Přidáme konzervovaná rajčata, sůl, kurkumu a sušenou bazalku a na mírném ohni dusíme 5 minut.
Přelijeme vývar a vmícháme cizrnu, přivedeme k varu a přidáme rýži. Snížíme teplotu a pod pokličkou necháme rýži za občasného míchání dusit 20 minut, až do sebe nasaje většinu tekutiny a změkne.
Přidáme tofu a v nezakryté směsi ho asi 10 minut prohříváme. Pak pánev odstavíme z ohně, zakryjeme a necháme 10 minut stát. Hotovou paellu vyklopíme do nahřáté servírovací mísy, ozdobíme mandlemi, tymiánem a oreganem a podáváme.
Ryži, tofu a cizrnu lze kombinovat s dalšími přísadami. Například pokrájenými fazolovými lusky, vajíčky na tvrdo apod.