Noky do polévky – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

35 minut

INGREDIENCE:

  • 40 g krupice
  • 8 cl mléka
  • vejce
  • 20 g másla
  • sůl
  • mletý muškátový květ
  • petrželová nať

POSTUP

Do vařícího mléka s máslem a solí přidáme krupici a za stálého míchání uvaříme tak, aby se těsto nelepilo na nádobu.

Poté co těsto vychládne přidáme do něj vejce, mletý muškátový květ a posekanou petrželovou nať. Vše důkladně promícháme.

Vezme si lžičku namočenou v horké vodě, se kterou  vykrajujeme kousky těsta a vhazujeme je do vařící osolené vody. Noky ve vodě vaříme asi 5 minut.

Uvařené noky propláchneme studenou vodou a zalijeme menším množstvím nemastného horkého vývaru.