Nakládaný hermelín – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
30 minut
3 dny uležet
INGREDIENCE:
- 4 hermelíny
- 1–2 sušené chilli papričky
- špetka soli
- 8 stroužků česneku
- 1 červená cibule – nakrájená na kolečka
- 150 g nakládané kapie – scezené
- 2 bobkové listy
- 2 lžičky černého pepře celého
- 1 lžička nového koření
- 1 lžička jalovčinek
- 4 nakládané feferony
- slunečnicový olej
POSTUP
Sýry podélně překrojíme napůl. Utřeme 4 stroužky česneku, sůl a chilli papričky. Pastou pomažeme řezné plochy hermelínů a přiklopíme druhými polovinami. Zbylý česnek nakrájíme na plátky a spolu s cibulí, sýry a ostatními ingrediencemi střídavě vrstvíme do sklenice příhodné velikosti. Zalijeme olejem tak, aby bylo vše potopené, a uzavřeme.
Necháme uležet asi 3 dny při pokojové teplotě nebo aspoň 5 dní v chladničce.