Nakládaný hermelín – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

30 minut

3 dny uležet

INGREDIENCE:

  • 4 hermelíny
  • 1–2 sušené chilli papričky
  • špetka soli
  • 8 stroužků česneku
  • 1 červená cibule – nakrájená na kolečka
  • 150 g nakládané kapie – scezené
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžičky černého pepře celého
  • 1 lžička nového koření
  • 1 lžička jalovčinek
  • 4 nakládané feferony
  • slunečnicový olej

POSTUP

Sýry podélně překrojíme napůl. Utřeme 4 stroužky česneku, sůl a chilli papričky. Pastou pomažeme řezné plochy hermelínů a přiklopíme druhými polovinami. Zbylý česnek nakrájíme na plátky a spolu s cibulí, sýry a ostatními ingrediencemi střídavě vrstvíme do sklenice příhodné velikosti. Zalijeme olejem tak, aby bylo vše potopené, a uzavřeme.

Necháme uležet asi 3 dny při pokojové teplotě nebo aspoň 5 dní v chladničce.