mexické fazole – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 středně velké oloupaná a nasekaná cibule
  • 200 g dlouhozrnné neloupané rýže
  • 2 lžičky mírně nebo silně pálivého chilli
  • 600 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 500 ml rajského protlaku
  • 200 g konzervovaných rajčat
  • 500 g vařených, propláchnutých a okapaných červených fazolí
  • 200 g mražené nebo konzervované kukuřice (zrna)
  • 200 g očištěných a pokrájených fazolových lusků
  • 150 ml jogurtu nebo kysané smetany
  • 80 g jemně nastrouhaného vyzrálého čedaru

POSTUP:

Na oleji osmahneme cibulku do měkka. Přidáme rýži a chilli koření a přilijeme vývar nebo vodu. Jakmile rýže vře snížíme teplotu a pod pokličkou 10 minut zvolna dusíme.

Přidáme rajčatový protlak, rajčata i s nálevem, červené fazole, kukuřici a fazolky. Opět přivedeme vše k varu a jakmile směs bude vřít snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme 10-15 minut, dokud rýže nezměkne.

Nahoru dáme jogurt či smetanu a posypeme čedarem.