mexické fazole – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
45 minut
INGREDIENCE:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 středně velké oloupaná a nasekaná cibule
- 200 g dlouhozrnné neloupané rýže
- 2 lžičky mírně nebo silně pálivého chilli
- 600 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 500 ml rajského protlaku
- 200 g konzervovaných rajčat
- 500 g vařených, propláchnutých a okapaných červených fazolí
- 200 g mražené nebo konzervované kukuřice (zrna)
- 200 g očištěných a pokrájených fazolových lusků
- 150 ml jogurtu nebo kysané smetany
- 80 g jemně nastrouhaného vyzrálého čedaru
POSTUP:
Na oleji osmahneme cibulku do měkka. Přidáme rýži a chilli koření a přilijeme vývar nebo vodu. Jakmile rýže vře snížíme teplotu a pod pokličkou 10 minut zvolna dusíme.
Přidáme rajčatový protlak, rajčata i s nálevem, červené fazole, kukuřici a fazolky. Opět přivedeme vše k varu a jakmile směs bude vřít snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme 10-15 minut, dokud rýže nezměkne.
Nahoru dáme jogurt či smetanu a posypeme čedarem.