marcipán – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

15 minut

INGREDIENCE: na 400 g marcipánu

  • 200 g loupaných mandlí – jemně mletých
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • 1/2 ampulky hořkomandlové esence (hledejte v hypermarketech u kypřicích prášků apod.)

POSTUP

Mandle zakapeme esencí, přidáme většinu bílku a většinu cukru a prohněteme. Pokud se chystáte marcipán barvit přidáváme barvivo po kapkách a vždy mu dáme chvilku času, aby se dokonale spojilo s hmotou.

Nyní postupně přidáváme bílek a cukr, až bude mít marcipán požadovanou konzistenci. Nevadí, když nespotřebujeme celé množství – v marcipánu je hlavní chuť a struktura mandlí, takže čím víc jich bude v poměru k ostatním surovinám, tím lépe.

Hotový marcipán zabalíme do potravinářské fólie a ještě do mikrotenového sáčku a necháme ho rozležet v lednici.