marcipán – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
15 minut
INGREDIENCE: na 400 g marcipánu
- 200 g loupaných mandlí – jemně mletých
- 200 g moučkového cukru
- 1 bílek
- 1/2 ampulky hořkomandlové esence (hledejte v hypermarketech u kypřicích prášků apod.)
POSTUP
Mandle zakapeme esencí, přidáme většinu bílku a většinu cukru a prohněteme. Pokud se chystáte marcipán barvit přidáváme barvivo po kapkách a vždy mu dáme chvilku času, aby se dokonale spojilo s hmotou.
Nyní postupně přidáváme bílek a cukr, až bude mít marcipán požadovanou konzistenci. Nevadí, když nespotřebujeme celé množství – v marcipánu je hlavní chuť a struktura mandlí, takže čím víc jich bude v poměru k ostatním surovinám, tím lépe.
Hotový marcipán zabalíme do potravinářské fólie a ještě do mikrotenového sáčku a necháme ho rozležet v lednici.