Květákový nákyp – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod 45 minut
INGREDIENCE:
- 500 g květáku
- 300 g telecího masa
- 100 g másla
- 3 vejce
- 50 g nastrouhaného sýra
- 50 g cibule
- sůl
- petrželová nať
- muškátový oříšek
- tuk a strouhanka na vymazání a vysypání nádoby
POSTUP:
Omytý květák vložíme o vařící osolené vody a vaříme 5-6 minut. Jakmile je květák částečně uvařený vyjmeme jej (vývar ponecháme) a po okapání nakrájíme.
Cibuli podusíme do měkka spolu s masem nakrájeným na malé kousky.
V části vývaru z květáku rozmícháme žloutky, nastrouhaný muškátový oříšek, osekanou petrželovou nať a nastrouhaný sýr.
K udušenému masu přidáme nakrájený květák a směs rozředíme ochuceným vývarem a přidáme sníh ušlehaný z bílků. Směs nalijeme do vymazané a vysypané nádoby, pokapeme rozpuštěným máslem a pečeme 50 minut.