Květákový nákyp – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod 45 minut

INGREDIENCE:

  • 500 g květáku
  • 300 g telecího masa
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 50 g nastrouhaného sýra
  • 50 g cibule
  • sůl
  • petrželová nať
  • muškátový oříšek
  • tuk a strouhanka na vymazání a vysypání nádoby

POSTUP:

Omytý květák vložíme o vařící osolené vody a vaříme 5-6 minut. Jakmile je květák částečně uvařený vyjmeme jej (vývar ponecháme) a po okapání nakrájíme.

Cibuli podusíme do měkka spolu s masem nakrájeným na malé kousky.

V části vývaru z květáku rozmícháme žloutky, nastrouhaný muškátový oříšek, osekanou petrželovou nať a nastrouhaný sýr.

K udušenému masu přidáme nakrájený květák a směs rozředíme ochuceným vývarem a přidáme sníh ušlehaný z bílků. Směs nalijeme do vymazané a vysypané nádoby, pokapeme rozpuštěným máslem a pečeme 50 minut.