Kuřecí perkelt – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod

INGREDIENCE:

  • 1 kg očištěného kuřete
  • 100 g oloupané cibule
  • 80 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 100 očištěných zelených paprik
  • 100 g rajčat nebo 30 g rajského protlaku
  • sůl
  • 10 g mleté papriky

POSTUP

Očištěné, omyté a osušené kuře rozdělíme na čtvrtky, v kloubech nařízneme a osolíme.

Na části másla (asi 50 g) osmahneme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme mletou papriku, krátce zpěníme, zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu.

Do vařícího základu vložíme připravené porce kuřete a přikryté dusíme. Jakmile je kuř z části udušeno přidáme papriku nakrájenou na kolečka a rajčata nakrájená na čtvrtky. zahustíme světlou jíškou, připravenou ze zbytku másla a hladké mouky. Podle chuti dosolíme a udusíme do měkka.

Kuře podáváme polité řídkou necezenou šťávou. Jako přílohu servírujeme noky, dušenou rýži či vařené brambory nebo těstoviny.