Kuřecí perkelt – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod
INGREDIENCE:
- 1 kg očištěného kuřete
- 100 g oloupané cibule
- 80 g másla
- 20 g hladké mouky
- 100 očištěných zelených paprik
- 100 g rajčat nebo 30 g rajského protlaku
- sůl
- 10 g mleté papriky
POSTUP
Očištěné, omyté a osušené kuře rozdělíme na čtvrtky, v kloubech nařízneme a osolíme.
Na části másla (asi 50 g) osmahneme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme mletou papriku, krátce zpěníme, zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu.
Do vařícího základu vložíme připravené porce kuřete a přikryté dusíme. Jakmile je kuř z části udušeno přidáme papriku nakrájenou na kolečka a rajčata nakrájená na čtvrtky. zahustíme světlou jíškou, připravenou ze zbytku másla a hladké mouky. Podle chuti dosolíme a udusíme do měkka.
Kuře podáváme polité řídkou necezenou šťávou. Jako přílohu servírujeme noky, dušenou rýži či vařené brambory nebo těstoviny.