Králík na česneku – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

2,5 hod

INGREDIENCE:

  • 800 g zadního masa z králíka
  • 40 g uzené slaniny
  • 60 g tuku
  • 40 g cibule
  • 15 g česneku
  • 10 g hladké mouky
  • celé nové koření a pepř
  • voda nebo vývar
  • sůl

POSTUP

Maso z králíka odblaníme, omyjeme a osušíme. Potřeme jej česnekem utřeným se solí a necháme odležet.

Polovinu slaniny nakrájíme na nudličky a králíka s ní protkneme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí, kterou jsme nakrájeli na drobno zpěníme na tuku. Následně přidáme připravené maso , které mírně podlijeme vývarem nebo vodou a za občasného podlévání vlastní šťávou vše upečeme v troubě doměkka.

Vydušený tuk po vyjmutí masa zaprášíme moukou , osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme.

Porce králíka podáváme polité šťávou a jako přílohu k nim servírujeme houskové knedlíky nebo vařené brambory.