Karlovarský knedlík – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod 20 minut
INGREDIENCE:
- 7 dkg másla
- sůl
- 6 žloutků
- 1/2 l mléka
- 56 dkg mouky
- 20 dkg housky
- 2 dkg másla
- ze 6 bílků tuhý sníh
- 2 dkg másla na ubrousek
- 3 dkg másla na polití
POSTUP
Máslo utřeme se solí do pěny, potom přidáme žloutky, jeden po druhém, po lžících přidáváme mléko a mouku.
Do umíchaného těsta přidáme na másle usmažené, na kostičky nakrájené housky a tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijeme do máslem potřeného ubrousku, zavážeme jako knedlík a vaříme 1 hodinu ve slané vodě.
Uvařený knedlík rozkrájíme nití, polijeme máslem a servírujeme k masu.