Kančí guláš – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod

INGREDIENCE:

  • 3 lžíce sádla
  • 3 cibule
  • 100 g uzeného špeku
  • 500 g kančího masa
  • 50 g mleté papriky sladké i pálivé
  • 6 stroužků česneku
  • 250 ml červeného vína
  • 600 ml vlažné vody
  • 1 lžička muškátového květu
  • 150 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička zvěřinového koření
  • sůl
  • pepř
  • chilli podle chuti
  • polévkové koření
  • 5 lžic instantní tmavé jíšky

POSTUP

Na jemno nakrájenou cibuli vložíme na rozpálené sádlo, necháme zpěnit dozlatova, přidáme špek, zpěníme a přidáme maso, nakrájené na malé kousky.

Maso necháme zatáhnout, přidáme třetinu vína, česneku, papriky a zalijeme vlažnou vodou, dáme dusit do tlakového hrnce na 30 minut.

Nakonec přidáme ostatní ingredience, dochutíme dle vlastní libosti a necháme dalších 10 minut dojít na mírném plameni.