Kančí guláš – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod
INGREDIENCE:
- 3 lžíce sádla
- 3 cibule
- 100 g uzeného špeku
- 500 g kančího masa
- 50 g mleté papriky sladké i pálivé
- 6 stroužků česneku
- 250 ml červeného vína
- 600 ml vlažné vody
- 1 lžička muškátového květu
- 150 g rajčatového protlaku
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička zvěřinového koření
- sůl
- pepř
- chilli podle chuti
- polévkové koření
- 5 lžic instantní tmavé jíšky
POSTUP
Na jemno nakrájenou cibuli vložíme na rozpálené sádlo, necháme zpěnit dozlatova, přidáme špek, zpěníme a přidáme maso, nakrájené na malé kousky.
Maso necháme zatáhnout, přidáme třetinu vína, česneku, papriky a zalijeme vlažnou vodou, dáme dusit do tlakového hrnce na 30 minut.
Nakonec přidáme ostatní ingredience, dochutíme dle vlastní libosti a necháme dalších 10 minut dojít na mírném plameni.