Jogurtová buchta – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
55 minut
INGREDIENCE:
- 60 g másla
- 250 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 50 g ovocného cukru
- vanilka
- špetka mořské soli
- kávová lžička strouhané pomerančové kúry
- 20 ml rumu
- 200 g krupice
- 2 kávové lžičky prášku do pečiva
- 6 čerstvých fíků
- máslo a strouhanku na vymazání a vysypání formy
POSTUP
V malém hrnci pomalu rozpustíme na mírném ohni máslo a necháme vychladnout. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
Z jogurtu, vajec, ovocného cukru, vanilky, soli, pomerančové kůry, a rumu vyšleháme hustý krém. Po troškách do nebo za stálého míchání přidáváme vychladlé máslo.
Krupici smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme těstem a povrch uhladíme.
Fíky dobře umyjeme, rozpůlíme, rozložíme je na těsto a lehce zatlačíme. Pečeme 40-45 minut. Necháme vychladnout.