Jogurtová buchta – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

55 minut

INGREDIENCE:

  • 60 g másla
  • 250 g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 50 g ovocného cukru
  • vanilka
  • špetka mořské soli
  • kávová lžička strouhané pomerančové kúry
  • 20 ml rumu
  • 200 g krupice
  • 2 kávové lžičky prášku do pečiva
  • 6 čerstvých fíků
  • máslo a strouhanku na vymazání a vysypání formy

POSTUP

V malém hrnci pomalu rozpustíme na mírném ohni máslo a necháme vychladnout. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

Z jogurtu, vajec, ovocného cukru, vanilky, soli, pomerančové kůry, a rumu vyšleháme hustý krém. Po troškách do nebo za stálého míchání přidáváme vychladlé máslo.

Krupici smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme těstem a povrch uhladíme.

Fíky dobře umyjeme, rozpůlíme, rozložíme je na těsto a lehce zatlačíme. Pečeme 40-45 minut. Necháme vychladnout.