Hrnková buchta – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
30 minut
INGREDIENCE:
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 hrnek cukru (krystal nebo krupice)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- půl hrnku oleje
POSTUP
V míse smícháme vajíčko s cukrem, špetkou soli a vyšleháte doběla. Mezitím zapneme troubu.
Do vaječné směsi přidáte jeden a půl hrnku mouky. Ve zbytku mouky rozmícháte prášek do pečiva a přidáte do směsi. Vmícháváte postupně a vznikne spíš tužší hmota. Postupně přidáme hrnek mléka a půl hrnku oleje. Vypracované těsto nalijeme do vymazaného a vyspaného pekáče nebo formy, rozhrneme ke kraji a dáme do trouby.
Za 15-20 minut je buchta hotova.
Upečenou buchtu vytáhnete z trouby a propícháte na několika místech špejlí.
Podle chuti můžeme polovinu mouky nahradit kokosem či ořechy.