Hrnková buchta – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

30 minut

INGREDIENCE:

  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 hrnek cukru (krystal nebo krupice)
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • půl hrnku oleje

POSTUP

V míse smícháme vajíčko s cukrem, špetkou soli a vyšleháte doběla. Mezitím zapneme troubu.

Do vaječné směsi přidáte jeden a půl hrnku mouky. Ve zbytku mouky rozmícháte prášek do pečiva a přidáte do směsi. Vmícháváte postupně a vznikne spíš tužší hmota. Postupně přidáme hrnek mléka a půl hrnku oleje. Vypracované těsto nalijeme do vymazaného a vyspaného pekáče nebo formy, rozhrneme ke kraji a dáme do trouby.

Za 15-20 minut je buchta hotova.

Upečenou buchtu vytáhnete z trouby a propícháte na několika místech špejlí.

Podle chuti můžeme polovinu mouky nahradit kokosem či ořechy.