Hovězí roštěná s celerem

400 g hovězí roštěné, 100 g celeru, 40 g oleje, 40 g cibule, sůl, pepř, ¼ litru kyselé smetany, 20 g hladké mouky

Vykostěnou hovězí roštěnku umyjeme, nakrájíme na řízky a naklepeme. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm po obou stranách opečeme.

Přidáme očištěnou, postrouhanou cibuli a necháme ji zpěnit. Celer očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k řízkům.

Dochutíme solí, pepřem a přikryté dusíme na mírném ohni do měkka. Občas podlijeme horkou vodou.

Udušené řízky vyjmeme a odložíme stranou do tepla. Výpek zahustíme kyselou smetanou, v které jsme rozmíchali mouku.

Chvíli povaříme, potom přelisujeme a znovu zamícháme. Řízky vrátíme zpátky do omáčky a chvíli přehřejeme.

Vhodnou přílohou jsou knedlíky nebo rýže.

celercibulehovězí roštěnámoukaolejsmetana