Hamburská omáčka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1,5 hod
INGREDIENCE:
- vepřové plecko
- cibule
- mrkev
- celer
- 4 kuličky nového koření
- bobkový list
- ml.pepř
- tymián
- sůl
- 2 kyselé okurky
- 10 dkg šunky nebo plátek libového uzeného masa
- mouka na zahuštění
POSTUP
Cibuli osmahneme dozlatova, přidáme nastrouhanou zeleninu a koření a vše orestujeme.
Plecko nakrájíme na kostky a necháme zatáhnout, zalijeme vodou nebo vývarem. Dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme kyselé okurky a šunku nakrájené na kostičky.
Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
Omáčku podáváme s knedlíkem a podle chuti je možné ji servírovat s kysanou smetanou.