Hamburská omáčka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1,5 hod

INGREDIENCE:

  • vepřové plecko
  • cibule
  • mrkev
  • celer
  • 4 kuličky nového koření
  • bobkový list
  • ml.pepř
  • tymián
  • sůl
  • 2 kyselé okurky
  • 10 dkg šunky nebo plátek libového uzeného masa
  • mouka na zahuštění

POSTUP

Cibuli osmahneme dozlatova, přidáme nastrouhanou zeleninu a koření a vše orestujeme.

Plecko nakrájíme na kostky a necháme zatáhnout, zalijeme vodou nebo vývarem. Dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme kyselé okurky a šunku nakrájené na kostičky.

Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.

Omáčku podáváme s knedlíkem a podle chuti je možné ji servírovat s kysanou smetanou.