Cuketový nákyp – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod
INGREDIENCE:
- 600 g cukety
- 200 g uzeného masa
- 80 g anglické slaniny
- 100 g sýra
- 3 vejce
- paprika
- 3 lžíce polohrubé mouky
- cibule
- 5 stroužků česneku
- smetana
- petrželová nať
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- tuk na vymazání a strouhanku na vysypání
POSTUP
Cuketu nastrouháme na drobno, osolíme a necháme 30 minut stát.
Na oleji dozlatova osmažíme cibuli a slaninu nakrájené na drobno. Jakmile cibulka se slaninou trochu vychládne, přidáme rozmačkaný česnek.
Uzené a papriky nakrájíme a kostičky a sýr nastrouháme na drobno.
Z cukety slijeme vodu a vymačkáme ji rukama. Přidáme žloutky a smetanu a dobře vše promícháme. Osolíme, opepříme a okmínujeme.
Vmícháme mouku, cibuli se slaninou a česnekem a všechny nakrájené suroviny a přidáme k nim sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
Směs nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme dorůžova. Nákyp podáváme ozdobený petrželkou se zeleninou.