Cuketový nákyp – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod

INGREDIENCE:

  • 600 g cukety
  • 200 g uzeného masa
  • 80 g anglické slaniny
  • 100 g sýra
  • 3 vejce
  • paprika
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • cibule
  • 5 stroužků česneku
  • smetana
  • petrželová nať
  • drcený kmín
  • sůl
  • pepř
  • tuk na vymazání a strouhanku na vysypání

POSTUP

Cuketu nastrouháme na drobno, osolíme a necháme 30 minut stát.

Na oleji dozlatova osmažíme cibuli a slaninu nakrájené na drobno. Jakmile cibulka se slaninou trochu vychládne, přidáme rozmačkaný česnek.

Uzené a papriky nakrájíme a kostičky a sýr nastrouháme na drobno.

Z cukety slijeme vodu a vymačkáme ji rukama. Přidáme žloutky a smetanu a dobře vše promícháme. Osolíme, opepříme a okmínujeme.

Vmícháme mouku, cibuli se slaninou a česnekem a všechny nakrájené suroviny a přidáme k nim sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

Směs nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme dorůžova. Nákyp podáváme ozdobený petrželkou se zeleninou.