Mlsný jazýček – čokoládová cukrárna
Druhá květnová neděle nám téměř klepe na dveře a s ní přicházející svátek všech maminek. Netušíte, čím byste jí udělali radost? Čokoládová cukrárna v ulici Ostrovského kousek od pražského Anděla nejenže nabízí poctivé cukrářské výrobky se zaměřením na kvalitní čokoládové speciality, ale zakoupit si zde můžete i ručně dělané čokoládové pralinky z belgické čokolády a čerstvých surovin nebo rozličné druhy kvalitní čokolády, gianduiu neboli nugát či slaný karamel.
„V Čokoládové cukrárně pro vás máme každý den připraveny jak čokoládové bonbóny, lanýže, lámanou čokoládu, tak i celou řadu čokoládových specialit osvědčených i překvapivých chutí. Vše vyrábíme ručně, z nejkvalitnějších čerstvých surovin a ingrediencí. Čokoláda je naší vášní a věříme, že vás o tom námi nabízené výrobky přesvědčí,“ komentuje majitelka a chocolateir Klára Frycová.
Pralinky, stejně jako lámané nebo tabulkové čokolády jsou vyráběny z belgické čokolády značky Belcolade, běžně z 55% hořké čokolády, 35% mlěčné a 29% bílé čokolády.
A jaký dort nebo pralinky můžete v Čokoládové cukrárně například ochutnat?
- Čokoládový brownies, který je vyroben ze sacher korpusu a pyšní se náplní z čokolády, šlehačky a másla (čokoládová ganache)
- Pralinka z hořké čokolády s čokoládovou náplní a stopkou chilli, ozdobena praženým kakovým bobem
- Pralinka z mléčné čokolády s čokoládovou karamelovou náplní s vůní pravé vanilky (creme brulee)
- Pralinka z hořké čokolády s čokoládovou náplní s jemnou chutí zázvoru