Buchtičky s krémem – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod 20 minut
INGREDIENCE:
těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 100 ml oleje
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 25 g kvasnic
- 7 lžiček cukru
krém:
- 0,75 l mléka
- 1 pudingový prášek s vanilkovou příchutí
- 2 lžíce krystalového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 – 2 lžíce rumu
POSTUP
Do teplého mléka přidáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Připravíme si mouku, osolíme, přidáme celé vejce, olej a kvásek.
Vypracujeme vláčné těsto, pokud je potřeba, přidáme trochu mouky a necháme je vykynout.
Z vykynutého těsta ukrajujeme malou lžičkou kousky, které tvarujeme na buchtičky a skládáme je na vymazaný plech těsně vedle sebe. Každou buchtičku potřeme po stranách tukem (než vedle ní položíme další).
Na plechu necháme ještě chvíli kynout, následně upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
Po částečném zchladnutí nakrájíme buchtičky na kostičky.
Krém si připravíme z mléka, cukru a pudingového prášku uvaříme klasickým způsobem puding, hned na začátku do mléka přidáme rum.