Bramboračka s houbami – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
50 minutINGREDIENCE:
- 500 g brambor
- 1 hrubě nastrouhaná mrkev
- půlka nastrouhaného celeru
- 1 nastrouhaná petržel
- 1 cibule
- 50 g sušených hub
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička čerstvé celerové natě
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 60 g sádla
- 60 g hladké mouky
POSTUP
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mezitím přivedeme do varu 1 l vody, osolíme, přidáme houby, mrkev, celer, petržel, cibuli a překrájené brambory. Zamícháme a vaříme doměkka.
Při přípravě jíšky rozpustíme v hlubší pánvi olej, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání osmahneme dočervena. Opatrně zalijeme 250 ml studené vody, rozmíchme, přes cedník nalijeme do polévky a ihned zamícháme, aby se neutvořily hrudky.
Polévku necháme asi 5 minut vařit a občas ji promícháme.
Oloupaný česnek nahrubo prolisujeme a přidáme do hotové polévky. Okořeníme majoránkou, celerovou natí, pepřem a solí.