Biskupský chlebíček – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod
INGREDIENCE:
- 0,2 kg másla
- 0,2 kg cukru moučky
- 0,24 kg hladké mouky
- 0,20 kg vajec
- rozinky
- kandované ovoce
- 1/3 kypřícího prášku
- čokoláda na potažení
- ořechy na ozdobu
- tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
POSTUP
Do povoleného másla, vyšlehaného s cukrem, zapracujeme žloutky a opatrně vmícháme část sněhu z bílků. Tuto nadlehčenou tukovou hmotu přidáme ke zbytku vyšlehaných bílků a jemně promísíme.
Poté přisypeme mouku, smíchanou s kypřícím práškem a vytvoříme lehké těsto, do kterého na závěr vmícháme kousky kandovaného ovoce a sušené rozinky.
Formu vyloženou alobalem vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a potom ji do dvou třetin naplníme hotovým těstem.
Pečeme na 160 stupňů asi tři čtvrtě hodiny. Až upečený chlebíček vychladne, vyklopíme ho, přelijeme tenkou vrstvou roztavené čokolády a ozdobíme vrstvou ořechů a sušeného ovoce. Při servírování můžeme doplnit ještě čerstvým ovocem.