Velké oči – jak opticky zvětšit oči

Líbí se Vám velké oči? Nejste sama, muže velké oči velice přitahují. Vyvolávají v nich dojem dětskosti a tudíž mají o ženy s velkými kukadly zájem a mají ochranitelské sklony. Pokud Vám příroda právě tento dáreček nenadělila, nezoufejte. Pojďme si říct, jak na to, aby naše oči byly opticky o něco větší.

Některé ženy mají to štěstí, že mají nadělené velké oči od přírody. Ovšem existuje i celá řada žen, které si musí lehce k velkým očím dopomoci.

Stíny

Je lepší nanášet stíny světlejších odstínů. Pro přirozenější vzhled určitě nevolte vyloženě bílou, která by příliš křičela. Sáhněte spíše pro jemné odstíny růžové, béžové či světle zelenkavé. Naneste stíny po celé ploše víček a nezapomeňte hlavně na vnitřní koutky oka.

Toto místo je důležité, protože právě světlé stíny v tomto místě zvětší Vaše oči. Tip: štěteček či vatový polštářek, kterým stíny nanášite je dobré před nanesením stínů lehce navlhčit, pak na něj stíny teprve nanést a aplikovat na oči. Stíny se nebudou tolik prášit, budou lépe držet a dokonce budou mít i hezčí vzhled.

Oční linky

Spodní linky můžete udělat od vnějšího koutku po vnitřní. Tedy po celé délce spodního víčka. A to jak černou tak například hnědou barvou. V podstatě může jít o jakoukoli barvu, která bude linky tvořit, ale určitě volte tmavý odstín.

Pro přirozený vzhled jsou nejlepší černé nebo hnědé linky. Tyto spodní linky ovšem musí být vnější (čili pod řasama).

Linky na horním víčku je pak lepší nedělat po celé délce víčka, ale od poloviny po vnější koutek. Myslete na to, že horní linky mají být úzké. Můžete je ale rozšiřovat směrem k vnějšímu víčku.

Tip: tekuté linky na horním víčku jsou možná pro tento účel lepší. Pokud zvolíte linky klasické, je lepší víčko držet lehce napnuté během nanášení.

Řasy

Zde je důležitý správný výběr řasenky. Vyberte si takovou, která řasy prodlouží. Při nanášení přivírejte víčka a naneste řasenku rovnoměrně až do špičky řas.

U tohoto typu líčení se nebojte dát řasenky více. Čim výraznější řasy, tím větší budou oči působit.

Tip: Pokud Vám spadl nějaký ten prášek ze stínů na řasy, je dobré před nanesením řasenky lehce namalovat řasy i z druhé strany, tím se prášku zbavíte a následně můžete řasy namalovat klasicky.

Nebojte se změn a zkuste tento způsob líčení. Je to jednoduché a výsledek stojí za to.

Kontrast

Také je důležité myslet na to, že v případě zvýraznění kontrastů, vypadají oči větší, lépe a mnohem zajímavěji. To znamená, že pokud má žena světlé oči, použije tmavé stíny – například modré oči a hnědá oční stíny jsou výbornou kombinací.

Naopak pokud má žena tmavé – hnědé oči, tak použije stíny světlé. K hnědým očím se výborně hodí i světle růžové odstíny.